אימיונותרפיה
מעכבי PD1\PDL1
קיטרודה Keytruda
פמברוליזומאב – Pembrolizumab
קיטרודה Keytruda (פמברוליזומאב – Pembrolizumab) היא תרופה אימונותרפית, הרותמת את מערכת החיסון של הגוף להילחם בסרטן. קיטרודה Keytruda פועלת על ידי עכוב חלבון PD1\PDL1, ובכך משיבה לתאי ה-T את היכולת לזהות את התאים הסרטניים ולהשמידם.
מיועד לטיפול ב:
בהתוויה מסויימת סרטן השחלה, סרטן רירית הרחם, סרטן צוואר הרחם, הסרטן הוגינה
סל בריאות
בהתוויה מיוחדת
משולב עם
עם כמותרפיה או כתרופה בודדת בגידולים שהם MSI
אופן קבלת תרופה
דרך הוריד
רוטינת טיפול
כל 3 שבועות
משך טיפול מקובל:
בהתאם למצב
תופעות לוואי שכיחות קיטרודה Keytruda
תרופה כמו קיטרודה Keytruda (פמברוליזומאב – Pembrolizumab) מטרתה לפגוע בתאי הסרטן והיא עלולה לגרום גם לפגיעה בתאים בריאים, מה שעלול לגרום לתופעות לוואי. התופעות משתנות בהתאם לסוג הטיפול ולתגובה האישית של כל אחת.
בכל מקרה של עליית חום מעל 38° תצרי קשר עם הצוות המטפל.
בחילות הן כאשר את מרגישה בחילה בבטן, כאילו את עומדת להקיא אבל לא. תחושה זו יכולה להיות נוכחת לאורך זמן.
ניתן לתאר בחילות כתחושת בחילה או אי נוחות בחלק האחורי של הגרון והבטן. קיימות היום תרופות רבות אשר יכולות להקל על בחילות וכדאי מאוד להתייעץ עם הרופא\ה שלך לגבי הקלת הסימפטומים שאת חווה.
שלשול מתייחס ליציאות תכופות, רכות, רפויות או מימיות מהרגיל. זה יכול לגרום לכאבי בטן, התכווצויות או אי נוחות ועלול להוביל לסיבוכים אחרים כגון התייבשות, חוסר איזון אלקטרוליטים וזיהומים. עצירות מתייחס לחוסר יציאות או יציאות נדירות וקשות.
טעם מזון עלול להיות שונה מבעבר, במיוחד מזון מר, מתוק ו/או מלוח. מאכלים מסוימים עשויים להרגיש תפלים. ייתכן שלהרבה מאכלים יהיה את אותו הטעם. ייתכן שתחושי טעם מתכתי או כימי בפה, במיוחד לאחר אכילת בשר או מזונות אחרים עתירי חלבון. שינויים בטעם עלולים להוביל לאובדן תיאבון ולירידה במשקל ולכן חשוב לשתף את הצוות הרפואי בתחושתייך והתייעץ עם תזונאית… קראי עוד
טיפולים בסרטן עשויים להפחית את התיאבון שלך או לשנות את האופן שבו האוכל מריח או טעים. תופעות לוואי שונות באזור הפה ו/או הגרון, או בחילות והקאות גם כן יכולות להוביל לאובדן תיאבון כמו גם להקשות על אכילה ובאופן משני עשוי להביא לאובדן תיאבון. כדאי מאוד להתייעץ עם הרופא\ה שלך ועם תזונאית כדי לשמור על מסת גוף תקינה.
נדיר. ירידה במספר הטסיות בדם. טסיות דם הן התאים שעוזרים לדם להצטבר ולעצור את הדימום. כאשר ספירת הטסיות שלך נמוכה, את עלולה להחבל או לדמם הרבה או בקלות רבה ונוצרים כתמים סגולים או אדומים זעירים על העור. מצב זה נקרא טרומבוציטופניה.
לא
עייפות סרטן היא תחושת עייפות קיצונית או חוסר אנרגיה, המתוארת לעתים קרובות כתשישות. כאשר יש עייפות סרטן היא דבר שנמשך גם אם נדמה נראה שאדם ישן מספיק. יכולות להיות לכך סיבות רבות, כולל הפרעה בשינה, מתח ודאגה, חוסר פעילות גופנית או הסרטן והטיפול בו.
שיעול, נשימה בעייתית ומאומצת- התרופה עלולה לגרום לשינויים בריאות. עדכני את רופאך אם את חשה בצפצופים או חרחורים בנשימה, שיעול, חום או תחושת קושי בנשימה או שתחוש בהחמרת קושי קיים בנשימה. אם יהיה בכך צורך, הרופא יוכל להפנות אותך לבדיקות מצב הריאות.
השפעה על העור והציפורניים. שינויים כמו יובש, פריחה, רגישות בתחושה, רגישות לפטרת, שבירות או שינוי צבע הציפורן או העור. שינויים אלה עשויים להיות זמניים או קבועים, בהתאם לסוג ומינון הכימותרפיה. זה חיוני להגן על העור שלך מחשיפה לשמש ומכימיקלים במהלך הטיפול ולהשתמש במוצרי טיפוח עדינים כדי למזער גירוי.
בפעמים הראשונות בהן תחשפי לכימוטרפיה, תתכן תגובה אלרגית קלה במהלך הטיפול או זמן קצר לאחריו. זה יכול להיות פריחה, גירוד או פנים אדומות. בדרך כלל תינתן לך תרופה ממש לפני הטיפול כדי למנוע או להפחית את הסיכון לתגובה אלרגית. בתגובה אלרגית קשה או חריפה יחליפו את הטיפול, ולכן חשוב מאוד לדווח לצוות הרפואי על כל תחושת אלרגיה שאת חווה ולהתייעץ עם רופאייך. קראי עוד…
תרופות מסויימות עלולות להשפיע על תפקודים לבביים. הצוות הרפואי מודע לכך וישלח אותך לבדיקות לפני תחילת הטיפול. חשוב מאוד לשים לב לשינויים שאת חווה כמו דופק לב מאוץ, עלייה או ירידה לחץ הדם ועוד. אם את חווה תסמין לבבי, שתפי את הצוות הרפואי שלך. אם את חווה תסמין חמור גשי לבדיקת רופא בבית החולים.
אנו עושות כל מאמץ כדי להנגיש מידע מבוסס-ראיות ומהימן בנושאי בריאות. אנו משקיעות זמן ומשאבים רבים על מנת שהמידע המובא באתר יהיה העדכני והמדוייק ביותר, מגובה במקורות מדעיים ותואם את הידע המקצועי בתחומים הרלוונטיים. יחד עם זאת, אין במידע שבאתר כדי להוות ייעוץ רפואי או המלצה רפואית. אנו מעודדות את מי שחפצה בהמלצות ועצות פרטניות בנושאים רפואיים לפנות באופן אישי לרופא/ה מורשה/ית או לבעל/ת רשיון באחד ממקצועות הבריאות הרלוונטיים
ניווט מהיר
כתובת למשלוח דואר:
שמואל שניצר 3, תל אביב 6958312