צוות העמותה
חברי הנהלת העמותה
בר לוי, מייסדת ומנכ"לית
אימה של בר, שרית רוזנברג-לוי ז"ל, חלתה בסרטן רירית הרחם בגיל 54, בזמן שבר שירתה בקבע כיועצת משפטית בפרקליטות הצבאית. אימה של בר נפטרה תשעה חודשים לאחר אבחנתה, ויחדיו הן חלמו על הקמת העמותה.
בתום השבעה, בר ייסדה את העמותה יחד עם הצוות הנפלא של העמותה.
בר היא בוגרת תואר ראשון במשפטים ומוסמכת כעורכת דין, בוגרת תואר שני במנהל עסקים, וסטודנטית לתואר מחקרי בבריאות הציבור בפקולטה לרפואה, כולם מאוניברסיטת תל-אביב.
בנוסף, בר היא חברת סגל אקדמי זוטר בפקולטה לרפואה ובפקולטה למנהל עסקים באוניברסיטת תל-אביב, חברת הוועדה המעדכנת את ה-guidelines האירופיים לטיפול בסרטן רירית הרחם (מטעם ESGO-ESTRO-ESP) וכן חברת ועד מנהל באיגוד העמותות האירופיות לסרטן גינקולוגי (ESGO ENGAGe).
היי לכן,
אני בר, וביחד עם נשים מדהימות נוספות הקמתי את "הבית ש"ל ב"ר – העמותה לסרטן האישה (ע"ר)".
הבית של בר – HaBait Shel Bar
העמותה הזו היא משימת חיי (השנייה), ובפוסט הבא אני אנסה לספר לכם למה בכלל הקמתי אותה.
זוכרות את שנת 2020 וכמה היא הייתה קשה? אז עבורי, שנת 2020, הייתה מדהימה. הצלחתי להיות קצינה מוערכת בתפקיד פיקודי, לאזן חיי בית-עבודה וגם להיות ספורטאית לא רעה בכלל. מנגד, 2021 הייתה חלום בלהות. אימי האהובה חלתה בסרטן הרחם, ואחרי 9 חודשים ארוכים שהיו בעצם קצרים, היא נפטרה ממחלתה אחרי מאבק עיקש מעורר השראה.
בתשעת החודשים הקצרים הללו, אימי עברה שני ניתוחים ושלושה אשפוזים. אשפוז אחד למשך שלושה שבועות והשני למשך לא פחות מ-40 ימים!! את השלישי מי כבר סופר? וכל זאת עוד מבלי לדבר על הרבה מאוד ביקורים נוספים בבתי חולים.
רצנו מרופא לרופא, מבית חולים אחד לשני, לרב פירר, לטיפולים, לבדיקות, לרופאים בחו"ל. ואני, שמאז ומעולם חלמתי להיות רופאה – ובמקרה הגעתי ללימודי המשפטים ולהיות עורכת דין – גיליתי ביחד עם אימי ועם משפחתי, את עולם הרפואה מחדש.
באופן טבעי, לקחתי על עצמי לנהל את "הפרויקט" ובמהלך שנת 2021, נשאתי על כתפיי משרה מלאה, נוספת לתפקידי הצבאי, שהייתה משרת חיי: "מנהלת פרויקט: הסרטן של אמא".
וכבר עכשיו אני אומרת: מי שלא תמך בקרוב משפחה חולה, לא יודע את גודל המשרה הזו, ועד כמה היא משנה – הכל.
התחנה הראשונה בפרויקט הייתה ניתוח. הכינו אותנו ליומיים אשפוז והביתה, רק שהיומיים הללו הפכו עבור אימי לאשפוז של 40 ימים ועבורי לשלושה חודשים בחל"ת. הבנו את גודל הקרב, ונכנסנו למלחמה של החיים.
מלבד המלחמה עצמה בסרטן, נלחמתי בעצמי ובנטיות ליבי שסימנו לי לעזוב את מקצועי אחרי קריירה קצרה במיוחד. הרופאים של אימי תמכו בי והיו שם עבורי (ד"ר סוסמיליאן, ואתי ברק), וכמובן גם משפחתי ואימי בראשה. בסוף הגעתי להשלמה – מי חווה דבר כזה וחוזר להיות אותו דבר?
ותוך כדי התהליך הזה, היו רגעים, ועדיין יש רגעים כאלו, שהרגשתי שהאחים והאחיות והרופאים והרופאות הם החברים הכי טובים שלי. הם המנטורים שלי והם היחידים שמבינים אותי באמת, שאולי הבינו את סבלה של אימי, ואז הבנתי שיש כאן משהו גדול מסתם תחושה חולפת.
ואז, פרופ' תמר ספרא, מנהלת המרכז לסרטן האישה באיכילוב, מי שהייתה האונקולוגית של אימי, גייסה אותי לנהל את צוות המחקרים שלה. התהפכה לי הבטן כששמעתי את מילותיה כשהתקשרה אליי, ולו רק מתחושת השליחות וההתרגשות העצומה.
כבר 9 חודשים שאני עובדת במערך האונקולוגי באיכילוב ותחושת השליחות עוטפת אותי בכל בוקר. בכל יום אני מגיעה בחרדת קודש לעבודה לנסות ולהשפיע על חיי מטופלות.
ואז, אימי נפטרה בפתאומיות.
שברון הלב שאני חווה מאז היא התחושה הכי קשה שחוויתי בחיי, כאילו כרתו חצי מליבי וריאותיי ואני לא יכולה לנשום יותר. פתאום צריך ללמוד את החיים מחדש.
ובתוך הדרך החדשה שלי בעולם, שנמשכת כבר 7 חודשים, יש דבר אחד ברור עבורי – צוואתה הבלתי כתובה של אימי – לא להפסיק לפעול למען מטופלות, כי הסרטן הוא הסיפור של משפחתנו.
הקמת העמותה הייתה הדבר הראשון שעשיתי בחיי החדשים, מיד אחרי שקמנו מה-30 במעין אינסטינקט מיידי, והיום, זה הדבר היחידי שמאפשר לי לנשום טוב יותר.
אז אני כותבת לכן היום –
כבת לאמא שנפטרה מסרטן הרחם,
כנכדה לסבתא שנפטרה מסרטן השד,
וכנינה לסבתא שנפטרה מסרטן השחלות,
הסרטן הוא משימת חיי ואני לא אנוח עד שאני לא אצליח לשנות.
ביתי הוא ביתכן, וביתכן הוא ביתי.
בר
יעל ביגון חן, יו"ר העמותה ומנהלת השיווק
יעל ביגון חן, ממקימות העמותה, משמשת כיו”ר הוועד המנהל ומנהלת השיווק של העמותה בהתנדבות.
יעל מתמודדת כ-8 שנים עם סרטן שחלה, ומביאה לעמותה את גישת “חיים לצד הסרטן”. בנוסף להתנדבותה הענפה בעמותה, היא משמשת כמנהלת השיווק של המערך האונקולוגי
בביה”ח איכילוב. בעברה, יעל שימשה כפרסומאית ומנהלת שיווק בגופים רבים, לרבות ניהול מחלקת הפרומו של “רשת”, סמנכ”לית ב “ראובני פרידן”, מנכ”לית פרסום “ענבר, מרחב שקד” כמנהלת השיווק הגלובאלית של “שיכון ובינוי” וכן שימשה כמנכ”לית המועצה הישראלית לבניה ירוקה
לפני 6 שנים אובחנתי עם סרטן שחלות מפושט בשלב 3, עם גרורות בבטן, בסרעפת ובכבד.
יצאתי למסע שכלל טיפולים כימוטרפיים, הדמיות פט סיטי תכופות, ניתוחי בטן מורכבים ותרופות מותאמות אישית.
למרות המסע הארוך והמורכב שאני עוברת, ולמרות שהמחלה התגלתה בשלב מתקדם וההרגשה שהשמים נופלים עליה וחייה נגמרו, אני משתדלת שסרטן לא יגדיר אותי. הדבר החשוב ביותר מבחינתי הוא שאני מצליחה לחיות.
אומנם יש לי סרטן בגוף, אבל אני לא מוותרת לו. אני ממשיכה לעבוד ולהתנדב, להשקיע בזוגיות, להיות אמא נוכחת.
אני מגדירה את עצמי כאדם בריא עם סרטן, והמחלה היא לא כל הסיפור שלי. אין ספק שיש ימים קשים יותר וימים טובים יותר, אבל מבחינתי כל יום שאני קמה ללא כאב הוא יום שאני רוצה לחיות אותו.
למענכן – אם יש משהו שלמדתי מהמסע שלי, הוא שצריך כלים וידע להתמודד רפואית ריגשית ופיזית ואני פה בשבילכן.
ד"ר זוהר מגן, מנהלת רפואית ומנהלת מכון המחקר
שלום, אני זוהר.
נשואה ואמא לשלושה ילדים.
עד לפני כמה שנים גרתי במרכז הארץ, אולם בשנים האחרונות אני נמצאת בחו"ל בשליחות מטעם העבודה של בעלי אך עם ידיעה והבנה עמוקה שישראל היא הבית שלי והיא המדינה שבה אגדל את ילדיי.
את העמותה הכרתי בזכות האלגוריתם של הרשתות החברתיות שהפיצו ופירסמו את העמותה בפיד שלי וכך נחשפתי אליה לראשונה.
השידוך הזה לא באמת היה מקרי, שכן לפני שעזבנו לשליחות, עבדתי כמנהלת רפואית בחברת תרופות, ניהלתי את התחום של סרטני נשים-סרטנים גניקולוגים. כשיצאתי לשליחות, אחרי שסיימתי לדאוג לאקלם את הילדים ולארגן את החיים החדשים שלנו במדינה זרה, הרגשתי שהגיע הזמן שלי לחזור למעגל העבודה ולאחר כמה חודשים התחלתי לעבוד כמנהלת רפואית בחברת תרופות בריטית.
עם כל זאת, הרגשתי שמשהו חסר לי. השבועות חלפו והבנתי שהתחום של סרטני נשים נכנס לי ללב ולנשמה ו"רחוק מהעין, רחוק מהלב" לא באמת עבד עלי. ההתעסקות בתחום של סרטני נשים ובפרט הקשר לנשים בישראל חסרה לי. לאחר כמה שיחות ופגישות עם המנכ"לית שלנו, יחד, קיבלנו החלטה שאני מצטרפת לצוות ההנהלה של העמותה כדי להמשיך לפתח את חזון העמותה ולתרום מהידע והנסיון שצברתי לאורך השנים. את הפעילות שלי בעמותה אני עושה בהתנדבות לצד העבודה והחיים שלי בחו"ל.
החזון שלי הוא שהעמותה הזו תוביל בשלושה ערוצים מקבילים:
- קידום מודעות למחלות, אבחון מוקדם ומניעת המחלה (ככל שניתן)
- תמיכה בחולות פעילות וליווי משפחותיהן
- תמיכה בנשים מחלימות
אני גאה לקחת חלק בעמותה הזו במיוחד שאני רואה כמה העמותה הזו חשובה ותורמת לנשים בישראל.
עומר שאול, דובר ומנהל קשרי ממשל
עומר שאול הררי, בעל משרד לייעוץ תקשורת ויחסי ציבור, קמפיינים, ניהול משברים ואסטרטגיה. בוגר תואר ראשון במדעי החברה והרוח באוניברסיטת בר אילן.
משמש כדובר ומנהל קשרי ממשל וכנסת בעמותה עוד מיום הקמתה.
בעברו, שימש כדובר עיריית גני תקווה, דובר חברי כנסת, יו"ר ועדת חוץ וביטחון ושרת הכלכלה והתעשייה, וניהול אומנים בחברת "טדי הפקות”. בנוסף, שירת כקצין במערך דובר צה"ל והיה ממיקימי מערך התיעוד המבצעי וערוצי הדיגיטל של זרוע הים.
ליאת אשכנזי, מנהלת טכנולוגית (CTO)
ליאת בעלת ניסיון מקצועי של 25 שנה, בבניית תוכנה, ניהול ארגוני, מחקר ופיתוח גלובלי, אבטחת ואחסון מידע ו-IoT. בעברה המקצועי החזיקה מספר תפקידי מנהיגות בחברות טכנולוגיה גלובליות כגון Imperva, HP והרמן. היא בעלת תואר ראשון במדעי המחשב וכלכלה, תואר שני במדעי המחשב, ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת תל אביב.
בעברה ליאת כיהנה כמנכ"לית Own וסמנכ"לית הנדסה בחברה, כשהיא מובילה צוות של 150 מהנדסים ברחבי העולם.
ליאת מכהנת כיום כ-SVP Product & Technology, GM בחברת Payoneer.
ליאת היא המנהלת הטכנולוגית (CTO) של העמותה בהתנדבות.
שובל אשכנזי, מנהלת קשרי מטופלות
שובל היא סטודנטית לתואר ראשון, בשנה האחרונה ללימודי משפטים ומדעי המדינה באוניברסיטת תל אביב. היא צברה ניסיון כמתמחה של חברת הכנסת מירב כהן וכעוזרת מחקר של ראשת בית הספר למדעי המדינה. היא שירתה בחיל האוויר כמדריכת סימולטור ובהמשך כקצינת סימולטור. היא סיימה את שירותה כמפקדת גף הדרכה בטייסת חיל האוויר 1.
שובל התחילה בעמותה כטרום מתמחה משפטית ועסקה רבות במיצוי זכויות וקידום מדיניות עבור המטופלות ועבור העלאת מודעות . כיום היא מנהלת קשרי המטופלות של העמותה ואחראית על ניהול מערך הליווי והתמיכה במטופלות.
״אני מרגישה ברת מזל לעבוד למען קידום בריאות נשים. ללוות, לתמוך ולהיות שם בשביל כל אחת שמתמודדת עם סרטון גינקולוגי, כדי שאף אחת לא תרגיש לבד במסע הזה״.
שרון דובב, מנהלת שיווק גלובלי
שרון בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה וספרות אנגלית מאוניברסיטת תל אביב ו-MBA מ-Baruch College שבניו-יורק. היא בעלת ניסיון רב בשיווק, עבדה בכמה מהחברות הגלובליות המובילות בתחום המכשור הרפואי ובריאות הנפש, ניהלה קמפיינים B2B ו-B2C בקנה מידה נרחב ועבדה בצמוד לצוותים מקומיים ברחבי העולם. שרון בעלת תשוקה רבה לתחום ה-HealthTech ולטיפולים ופתרונות המשפרים את בריאותם ואיכות חייהם של מטופלים ומטופלות.
שרון מנהלת את השיווק הגלובלי והפיתוח העסקי של העמותה בהתנדבות.
ליאת אנקר קיטאי, מנהלת דאטא קליני
ליאת נולדה וגדלה במלבורן אוסטרליה ומתגוררת כבר מעל 20 שנה בישראל. את השנים הראשונות שלה בישראל הקדישה ללימודים אקדמיים, כולל לימודי דוקטורט בתחום מדעי הרפואה באוניברסיטת תל אביב. כבר למעלה מעשור ליאת עובדת בתפקידם מגוונים בתעשיית הפארמה והמכשור הרפואי. בתפקידיה הקודמים ליאת הייתה אמונה על תחום סרטני הנשים כמנהלת רפואית בחברת AstraZeneca, הובילה יוזמות מדעיות מגוונות כולל שיתופי פעולה עם איגודי רופאים וכנסים מדעיים, שימשה כמומחית רגולציה גלובלית בחברת Novocure והייתה אחראית על הגשות קליניות ומסחריות ברחבי העולם לשם פיתוח ורישום המוצר. בתפקידה הנוכחי היא מנהלת רפואית בחברת Sanofi בתחום האימונולוגיה.
ליאת היא מנהלת הדאטה הקליני של העמותה בהתנדבות.
נעה כץ, רכזת פיתוח עסקי
נעה בוגרת תואר ראשון במדעי הקוגניציה והמוח בשילוב עם מדעי החיים מהאוניברסיטה העברית. היא הגיעה לעמותה מתוך תשוקה רבה לעולם ה-FemTech – קידום בריאות נשים באמצעות פיתוחים טכנולוגיים חדשניים.
בזמנה הפנוי נעה מנהלת בהתנדבות את צוות השיווק והסושיאל של עמותת ProWoman המעודדת נשים צעירות לפתח קריירה משמעותית ולהגדלת הייצוג של נשים בתפקידי מפתח בחברה הישראלית.
נעה היא רכזת פיתוח עסקי בעמותה ומנהלת פרויקטים בתחומי הפעילות השונים שלה. בנוסף היא גם העוזרת האישית של המנכ"לית.
יעל מייזלס, חוקרת ראשית במכון המחקר
ד"ר יעל מייזלס היא מדענית וחוקרת אשר מקדישה את הקריירה שלה לבריאות האישה. יעל עלתה ארצה ועשתה דוקטורט בביולוגיה התפתחותית וחקר הסרטן באוניברסיטה העברית. ליעל ניסיון של למעלה מעשרים שנה במחקר בתחום הסרטן, תחילה באוניברסיטה העברית ולאחר מכן באוניברסיטת אריאל. היא מחנכת נלהבת, עובדת גם ככותבת ועורכת עצמאית ונהנית לעזור לאנשים באקדמיה ובתעשייה לספר את הסיפור שלהם בצורה ברורה ויעילה.
בעמותה יעל משמשת כחוקרת ראשית במכון המחקר בהתנדבות.
לירון זהבי, מנהלת רפואית
לירון היא דוקטור למדעי הרפואה בעלת מומחיות בתחום האונקולוגיה. יש לה ניסיון נרחב בעבודה עם עמותות חולים, רופאים מובילי דעה, רגולציה של סל הבריאות ומחקרים קליניים. לאורך הקריירה שלה, לירון שיתפה פעולה עם גורמים מרכזיים במערכת הבריאות, במטרה לשפר את איכות הטיפול בחולים ולקדם גישה חדשנית לרפואה מותאמת אישית. היא פועלת במסירות להעלאת מודעות, גילוי מוקדם, תמיכה בחולים ובני משפחותיהם, ושיפור הנגישות לטיפולים מתקדמים.
לירון היא המנהלת הרפואית של העמותה בהתנדבות.
דור פסקל, מפתח בזרוע הטכנולוגית
דור בוגר תואר ראשון בלימודי משפטים בשילוב עם לימודי אסיה מהאוניברסיטה העברית במסגרת לימודי העתודה האקדמית בצה"ל. בצבע מילא שורה של תפקידי ליבה בפרקליטות הצבאית ועשה תואר ראשון נוסף במדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה. כיום דור סטודנט ללימודי רפואה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן. דור בעל ניסיון רב בתכנות ופיתוח תוכנה והוא עוסק בתחום באופן עצמאי במקביל ללימודיו.
בעמותה דור משמש כמפתח בזרוע הטכנולוגית של העמותה.
נגה למפל, מפתחת תוכן רפואי
נגה היא סטודנטית שנה ה' לרפואה באוניברסיטת תל אביב. כבת שנייה מתוך ארבע אחיות, היא גדלה בסביבה נשית והרגישה תמיד בבית במרחבים ששמים דגש על נשים, על הישיגיהן ועל הצרכים הייחודיים שלהן. בחיפוש אחר קהילה כזו בקרב חברותיה לספסל הלימודים, הייתה ממייסדות Women in Medicine, ארגון סטודנטיאלי המוקדש לפיתוח המקצועי של סטודנטיות לרפואה בישראל, וליצירת רשת תמיכה בין קולגות לעתיד.
בתפקידה השונים נגה שואפת להנגיש מידע רפואי אמין למטופלות, למלוות ולגורמי תמיכה, מתוך מטרה לשמר ככל האפשר את תחושת השליטה של נשים על גופן ועל חייהן.
נגה היא עורכת התוכן הרפואי של העמותה.
ניצן שוורץ, חוקרת במכון המחקר
ניצן הגיעה לישראל כדי להמשיך את הלימודים האקדמיים שלה וכיום היא סטודנטית לתואר שני במדעי המוח באוניברסיטת תל אביב. במחקרה מתמקדת בקשר בין קוגניציה וחוויות יום-יומיות למחזור החודשי. לפני מעברה לישראל, ניצן עבדה במרכזי טיפול לבריאות נשים וקליניקות פסיכיאטריות בקליפורניה, משם היא במקור.
ניצן היא חוקרת במכון המחקר העצמאי של העמותה בהתנדבות ומעורבת במחקרים השונים שלנו.
אור ארליך, מפתחת תוכן רפואי
אור היא סטודנטית לרפואה שנה ה' באוניברסיטת תל אביב, ממייסדות Women in Medicine וחוקרת בבתי חולים גדולים במרכז הארץ.