מפגשי שיח והעצמה

קבוצת תמיכה

התמיכה היא חשובה כחלק מתהליך הריפוי. כמי שהלכו בדרך המאתגרת של מאבק בסרטן גינקולוגי, אנו מבינות ממקור ראשון את הרגשות, הקושי הפיזי ותחושת הבדידות שלעתים קרובות מתלווה למסע הזה. לאחר האבחון, הטיפול ואחריו, הצורך בקהילה תומכת עלול להתעורר אף יותר.

מטרת הקבוצה לספק מרחב בטוח שבו נוכל לחלוק את החוויות, הפחדים, הניצחונות וחוסר הוודאות שלנו עם נשים אחרות שמבינות באמת. בסביבה זו של הבנה ואמפתיה, נוכל למצוא נחמה, כוח ותקווה בסיפורים של חברותינו, לטפח קשרים, חברויות וחוסן החיוניים לנווט החיים מעבר לסרטן.

המפגשים יערכו פעם בשבועיים ויערכו עד שעתיים.
המפגשים פתוחים עבור מתמודדות עם סרטן גינקולוגי בכל שלבי המחלה וההחלמה.
בקבוצת התמיכה שלנו אנחנו משפחה הקשורה בחוויות משותפות.
יחד, אנו נשנה את הדרך, ונהפוך פחדים, חששות ובידוד לתקווה, כוח ותחושת קהילה עוצמתית.

בכל פעם נפגוש נושא הנוגע להתמודדות היומיומית, גופנית, נפשית ורוחנית, של המשתתפות, בעזרת שיתוף, הקשבה, התנסויות אישיות וקבוצתיות, עם דגש על העוצמות והמשאבים האישיים הזמינים לכל אחת, אותם נבקש לחקור, להיזכר ולהנכיח. מתוך השיח נבקש להביא לידי ביטוי גם את המשמעות והערך שיש במתרחש בחיינו בעקבות המפגש עם הסרטן.

המנחה: גל בר און

פסיכותרפיסטית בגישת ביוסינתזה, מטפלת בקליניקה פרטית בתל אביב וכן בחולי סרטן ובני משפחותיהם בעמותת יורי שטרן; מנחה קבוצות ומלמדת תקשורת מקרבת; בעלת ניסיון רב במרחבי שיח ושיתוף, עם כלים מעולמות הגוף נפש, התמקדות (Focusing-Oriented Therapy), צ'י קונג.

נושאים לדוגמא בהם נעסוק במפגשים: 

מערכות היחסים שלי: נתבונן על השינוי בקשר ביני לבין האנשים הקרובים אליי, בן/בת זוג, ילדים, משפחה מורחבת. מה תומך בי, מה מפריע לי, למה אני זקוקה, איך מבטאים את זה בלי לפחד לפגוע באחר או להיפגע, ובלי לסכן את הקשר. כלים מעשיים משפת התקשורת המקרבת המאפשרים ביטוי אותנטי וחיבור בינינו לבין האנשים הסובבים אותנו.

צרכים: נפנה את המבט לצרכים שיש לנו בכל הרבדים, מצרכים קיומיים, ועד כאלה הנוגעים בחיי רווחה, התפתחות ומשמעות. נדייק אותם ונבחן מה הם המשאבים הזמינים לנו כדי למלא אותם. צרכים הם כוח החיים שפועם בנו וגם אם לא נמצא כרגע דרך למלא אותם, ההכרה בהם מאפשרת חיבור לחוויה של חיות.

עבודה, עשיה ויצירה: אלו אתגרים חדשים הביא המצב הרפואי בהקשר לעיסוקים שחשובים לי, אם זו עבודה וקריירה ואם זאת עשייה אחרת שהיא משמעותית עבורי. מה הייתי רוצה לשנות ומה יתמוך בי כדי לעשות את השינוי הזה?

הזהות הנשית שלי: מה היא נשיות עבורי, באילו אופנים באה לידי ביטוי הצד הנשי שלי בכל הרבדים, האם בעקבות השינויים מקבלים חלקים נשיים מסוימים יותר מקום ואחרים פחות?

מערכת היחסים שלי עם הגוף שלי: נתבונן במחשבות וברגשות שיש לנו כלפי הגוף, האם העובדה שחלינו שינתה תפיסות / אמונות הנוגעות לגוף, נבקש לתת הכרה לרגשות שעולים עקב השינויים הפיזיים שהתרחשו בעקבות המחלה והטיפולים, להתאבל על מה שאבד ולעשות קשר עם מה שמתעורר לחיים. ועוד…

אנו עושות כל מאמץ כדי להנגיש מידע מבוסס-ראיות ומהימן בנושאי בריאות. אנו משקיעות זמן ומשאבים רבים על מנת שהמידע המובא באתר יהיה העדכני והמדוייק ביותר, מגובה במקורות מדעיים ותואם את הידע המקצועי בתחומים הרלוונטיים. יחד עם זאת, אין במידע שבאתר כדי להוות ייעוץ רפואי או המלצה רפואית. אנו מעודדות את מי שחפצה בהמלצות ועצות פרטניות בנושאים רפואיים לפנות באופן אישי לרופא/ה מורשה/ית או לבעל/ת רשיון באחד ממקצועות הבריאות הרלוונטיים