וירוס הפפילומה האנושי (HPV)

נדבקת בפפילומה ?

נדבקת בפפילומה? בואי לסייע לנו להיאבק על זכויותך אנחנו נאבקות למען זכויות לכל מי שחלתה בטרום סרטן או בסרטן צוואר הרחם. חיברנו שאלון שהמטרה שלו היא להוכיח את הקושי אחרי טיפול. זה אומנם לוקח כמה דקות למלא אותו, אבל זה ממש חשוב! רק ככה נצליח לשנות! בבקשה הקדישי רגע כדי לאפשר לנו להבטיח עתיד טוב יותר ❤

וירוס הפפילומה האנושי (HPV- Human Papilloma Virus), הוא שם כולל לקבוצה של וירוסים נפוצים מאד.

ישנם זנים רבים של הווירוס, חלקם עלולים לגרום לסוגים שונים של סרטן ואחרים עלולים לגרום ליבלות (קונדילומות) באברי המין. התחלואה הנגרמת מווירוס הפפילומה פוגעת בגברים ובנשים כאחד.
קיימים מעל 150 זנים של וירוס הפפילומה, חלקם גורמים להופעת יבלות (קונדילומות או פפילומות) שפירות שאינן בעלות פוטנציאל ממאיר וזנים אחרים עלולים לגרום להופעת נגעים טרום ממאירים ואף ממאירים.
בניגוד למחלות ויראליות אחרות, להדבקה בווירוס הפפילומה לרוב אין תסמינים.
זיהום נגיף הפפילומה אמנם נחשב תנאי להתפתחות סרטן צוואר הרחם, אולם מרבית הנשים שייחשפו לנגיף לא יחלו בסרטן. למעשה, כ-90% מהאוכלוסייה הפעילה מינית תיחשף במהלך חייהם לאחד מזני וירוס הפפילומה, אך במרביתם המוחלטת של מקרי ההדבקות יחלפו מעצמם.
גם גידולים אחרים יכולים להיות קשורים בנגיף הפפילומה, בהם גידולי העריה (הפות) והלדן (הנרתיק), גידולי פי הטבעת וגידולי פה ולוע מסוימים. גברים נמצאים אף הם בסיכון לחלות בחלק מהגידולים הללו.

ניתן להימנע מוירוס הפפילומה (HPV) וסרטן צוואר הרחם – באמצעות חיסון!
החיסון נמצא בסל הבריאות עד לגיל 18, וניתן במסגרת חיסוני השגרה החל מכיתה ז' לבנות ולבנים כאחד.

וובינר בנושא וירוס הפפילומה (HPV) וטרום סרטן

נגן וידאו

האם החיסון בטוח?

בשנת 2017 הגדיר ארגון הבריאות העולמי את החיסון נגד וירוס הפפילומה (HPV) כחיסון בטוח ביותר לשימוש.
הגדרה זו ניתנה על סמך מאות מיליוני מנות של החיסון שניתנו ברחבי העולם.
כמו בכל חיסון אחר, ייתכנו תופעות לוואי לאחר מתן החיסון נגד וירוס הפפילומה.
התופעות לרוב קלות, וחולפות זמן קצר לאחר קבלת החיסון.

  • תופעות הלוואי הנפוצות ביותר (עשויות להשפיע על יותר מ-1 מתוך 10 אנשים) הן:
    תופעות לוואי באזור ההזרקה – כאב, נפיחות או אודם, כאבי ראש וכאבי שרירים.
  • תופעות לוואי נפוצות (עשויות להשפיע על בין 1 מתוך 100 אנשים ל-1 מתוך 10 אנשים):
    תופעות לוואי באזור ההזרקה – שטפי דם, גרד או פריחה וכן חום (≥38 מעלות צלזיוס), עייפות, סחרחורות, בחילות, הקאות, כאבי בטן, שלשולים וכאבי פרקים. למידע נוסף על תופעות לוואי יש לעיין בעלון לצרכן.

אז איך מתחסנים

עד גיל 18

אם ברצונך להתחסן ואת מתחת לגיל 18 או שילדייך פספסו את מתן החיסונים בבית הספר, תוכלי לגשת ללשכת הבריאות המחוזית לקבלת החיסון מבלי תשלום.

מעל גיל 18

אם ברצונך להתחסן ואת מעל גיל 18, עלייך לפנות לרופא\ת המשפחה שלך לקבלת מרשם. עם המרשם, גשי לבית המרקחת, רכשי את החיסון, וגשי לאח\ות מוסמכת אשר תחסן אותך.

אנו עושות כל מאמץ כדי להנגיש מידע מבוסס-ראיות ומהימן בנושאי בריאות. אנו משקיעות זמן ומשאבים רבים על מנת שהמידע המובא באתר יהיה העדכני והמדוייק ביותר, מגובה במקורות מדעיים ותואם את הידע המקצועי בתחומים הרלוונטיים. יחד עם זאת, אין במידע שבאתר כדי להוות ייעוץ רפואי או המלצה רפואית. אנו מעודדות את מי שחפצה בהמלצות ועצות פרטניות בנושאים רפואיים לפנות באופן אישי לרופא/ה מורשה/ית או לבעל/ת רשיון באחד ממקצועות הבריאות הרלוונטיים

כתובת למשלוח דואר:
שמואל שניצר 3, תל אביב 6958312

נשמח לשמוע ממך

אובחנת עם סרטן גינקולוגי?
הצטרפי לקהילות שלנו

קהילת סרטן רירית הרחם
קהילת סרטן צוואר הרחם
קהילת סרטן השחלה